El 13 d’octubre es va presentar, a la delegació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el llibre “Girona XX-XXI. Geografia urbana d’una ciutat en moviment” (ed. Llibres del Segle), una publicació que repassa l’evolució urbana de Girona en el canvi de segle a partir de diferents operacions, a la vegada que proposa un nou marc d’acció, anomenat “Girona soft”.

La presentació va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Girona, na Marta Madrenas, l’exalcalde de Girona (1979-2002) Joaquim Nadal i el Director General d’Urbanisme, Agustí Serra (que substituïa a l’exconseller de Territori, Damià Calvet, que ha escrit el proemi del llibre). Van intervenir també el president de la delegació del COAC a Girona, Marc Riera, la degana del COAC, Assumpció Puig i l’Honorable Consellera d’Universitats i Recerca Gemma Geis, que va cloure l’acte, conduït pel periodista Oriol Puig, subdirector del Diari de Girona.

En aquest enllaç podeu veure la gravació de la presentació.

Podeu trobar més informació sobre el llibre en els següents reportatges apareguts a la premsa:

Crònica de la ciutat inacabada” (Diari de Girona, 19/09/21)

Reciclatge urbà a Girona” (El PuntAvui, 20/09/21)

Girona debat sobre l’expulsió del cotxe privat amb nous arguments” (ARA Comarques Gironines, 23/09/21)

En el següent enllaç podeu llegir un aperitiu del llibre: l’article “Reciclar ciutat” publicat online el 2017 i que va servir de base pel primer capítol del “Girona XX-XXI”.

Podeu adquirir el llibre a les llibreries, a la web de l’editorial Llibres del Segle o també a aquí. I també el podeu llegir a la biblioteca del vostre barri.

FOTO: Marc Martí, Diari de Girona

Contacta
close slider

    Envia un missatge